Trappeslibning og afslibning af trapper gennemføres hyppigt ved afslibning. Som ved slibning af trægulve kan trapper med trætrin afslibes og blive flotte som nye endnu engang.

Trappeslibning

Hvad er prisen på

Trappeslibning er mere ressourcekrævende pr. kvm end en gulvafslibning, og prisen udregnes derfor pr. trappetrin og ikke pr. kvadratmeter. Der findes vekslende teknikker til slibning af trapper afhængig af trappetypen. Vi skelner typisk mellem:

  • Indendørs trapper
  • Kældertrapper, hovedtrapper og bagtrapper
  • U trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle typer trapper i træ kan afslibes. Trappeforkanten samt den vandrette trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, mellemstykker, sidestykker og gerichter og så videre.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i en normal bolig, til eksempel lejlighed eller villa. Hvor derimod en trappegang er betegnelsen for trapperne i en etageejendom. Trapper, der tidligere har været behandlet med fernis må renoveres med rekvisitter, specialmaskiner og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper foretages med en håndholdt slibemaskine, og efter helt samme fremgangsmåde som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af plankegulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af trappefladen. Der begyndes med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den nuværende overfladebehandling. Fra da af slibes der med finere og finere sklibekorn, indtil finishen er i orden.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver en del mere end en normal gulvslibning. Det skyldes at der benyttes mindre håndholdte maskiner, med lille støvsuge kapacitet. Efter slibningen støvsuges alle vandrette overflader, hvorfor mængden af støv vil bære begrænset.

Kan en trappe overfladebehandles?

Umiddelbart efter afslibningen, må der udføres en behandling efter ønske. Her kan der vælges imellem olie, lak, lud og for eksempel med hvidpigment. Hvid lud, hvid lak og hvid olie er populære løsninger til enhver bolig. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på trappeslibning og afslibning af trapper afhænger af trappens egenskab og størrelse samt hvilken efterbehandling der vælges. Indhent billig afslibning af trapper og trappetrin samt kort ventetid.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor