Maling af parketgulve og plankegulve benyttes meget sjældent, eftersom udseendet af træ derfor vil forsvinde. Træ er et forunderligt naturens materiale, som passer til enhver beboelse. Træ som gulv giver velvære, hygge og varme. Dette billede vil dog falde bort ved overmaling. Det er bestemt ikke underordnet hvorledes et bræddegulv males, så anvend til stadighed en erfaren håndværker til gulvmaling.

Hvorfor maling af plankegulve og parket?

Maling er en robust overflade som er fulddækkende. Dermed kan træets naturlige look ikke anes, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet gulvflade. Maling er en knippelfin løsning til temmelig slidte bræddegulve, som ikke tåler en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer af gulvmaling?

Der benyttes ofte to forskellige former for gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge malinger er ovenud slidstærke og benyttes ikke kun på parket og plankegulve, men også på beton i lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

Når et pankegulv eller parket er nyt eller nyafslebet, vil overfladebehandling med maling være uhensigtsmæssigt. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder dybe hakker, huller, misfarvninger, revner. Et malet parketgulv eller plankegulv er rengøringvenlig, let at vedligholde og smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet igangsættes

Parket eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste smuds, snavs, støv eller fedt vil skabe problemer.

Hvordan plejes og vedligeholdes et malet pankegulv eller parket?

Så snart malingen viser tegn på brug og slid, kan det genbehandles. Er malingen slidt gennem overfladebehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse er nemt ligesom på et lakeret parketgulv eller plankegulv. Ved støvsugning og vask får du et rent gulv omgående, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig heldækkende farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk patina. Et malet plankegulv eller parketgulv kan også påmales kanter og border.

Ring til os for en snak om muligheder for dit gulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor